Je webshop laten uitblinken met video's

Als webshopeigenaar bent u altijd op zoek naar manieren om uw webshop te verbeteren en innoveren. Het inzetten van contentmarketing is een manier om meer traffic te genereren naar jouw webshop. De grote trend omtrent contentmarketing is videomarketing. Video wordt steeds vaker ingezet om de band met de bezoeker te versterken. Een video werkt als een soort persoonlijke boodschap en hierdoor wek je vertrouwen op. Dit zorgt ervoor dat de klant terugkeert. Maar hoe doe je dit nou precies en waarom zou je als webshopeigenaar gebruik moeten maken van video?

Als webwinkelier beginnen met video

Hoger komen in de zoekresultaten van Google, meer conversie of gewoon als extra service. Met video kun je veel laten zien en het trekt sneller de aandacht van de potentiële klant.

Een nadeel van webshops is dat de klant een product niet volledig van alle kanten kan bekijken. Dit nadeel kun je met video heel eenvoudig omzetten naar een voordeel. Je producten presenteren via video is een aanwinst voor een webshop en dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt bijvoorbeeld een how-to video of een review maken van een product, hierdoor zijn de afmetingen beter zichtbaar. Door deze video’s in te zetten hoef je geen uitgebreide beschrijving meer te schrijven.

Starten met video met het 3S-model

Welke video past bij jouw webshop? Om erachter te komen welke soorten video’s werken voor je webwinkel kun je gebruik maken van het 3S-model. Dit model is voor bedrijven heel eenvoudig in te zetten, zeker als je marketingbudget niet hetzelfde is als dat van Coolblue of Zalando. Het 3S-model vergt geen enorme investeringen, maar wel de inzet en drive om op een andere manier met klanten te communiceren. Het model legt drie type video’s uit: Shop, Service en Sales.

1. Shop: starten met bedrijfsvideo

Bedrijfsvideo’s gaan niet over een specifieke klantvraag of een specifiek product. De video’s worden vooral ingezet om een bedrijf beter te positioneren. Het zijn video’s die een grappige insteek hebben en waarvan het voornaamste doel naamsbekendheid opbouwen is. Een bedrijfsvideo hoeft niet lang te zijn. Een voorbeeld hiervan is een kijkje achter de schermen hoe het er aan toe gaat binnen het bedrijf.

2. Service: de servicevideo

In een servicevideo kun je veel gestelde vragen van klanten eenvoudig uitleggen. Denk hierbij aan een productvergelijking of merkvergelijking. Of het aansluiten van een apparaat. Als je potentiële kopers de mogelijkheid biedt om het product in gebruik te zien, dan creëer je vertrouwen. Servicevideo’s hebben niet al te veel bewerking nodig en kunnen vaak in één opname worden gefilmd.

3. Sales: beginnen met verkoopvideo

De klant heeft zijn keuze gemaakt en nu zet je met een verkoopvideo je productkennis in. Beginnen met een verkoopvideo kan in de vorm van een reviewvideo. Hierin beoordeel je producten en prijs je ze aan. Door een verkoopvideo te maken geef je de klant een extra duwtje in de rug richting de check-out.


Seven Lions kan u helpen bij het maken van video’s voor uw webshop. Wij gaan stapsgewijs te werk en bekijken samen met u wat het beste is om uw webshop te laten uitblinken.